Ştiri

Sursa imaginii: digi24.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Internaţional

22 Feb. 2021 / 10:30

Marea Britanie se pregăteşte de ieşirea din lockdown

Marea Britanie se pregăteşte de ieşirea din lockdown, iar din 8 martie elevii revin în bănci. Peste ocean, numărul deceselor cauzate de SARS-CoV-2 este în creştere, iar epidemilogii avertizează că americanii s-ar putea să poarte mască şi în 2022, relatează Moldova 1.

Anglia se află de două luni în blocaj, iar premierul britanic a pregătit un plan de ieşire din lockdown. Din 8 martie se aşteaptă redeschiderea şcolilor, oamenii din două gospodării s-ar putea întâlni şi ar putea să ia parte la activităţi în aer liber, cum ar fi golful şi tenisul. Mai târziu, se vor deschide magazinele şi restaurantele. 

La Nisa, în Franţa, autorităţile locale vor să închidă oraşul pentru turişti, pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2. Autorităţile raportează 500 de cazuri pe zi, dominate de tulpina britanică.

Germania intenţionează să redeschidă şcolile şi să ridice o parte din restricţii, însă numărul mare de infectări, pune la îndoială decizia autorităţilor. În Statele Unite ale Americii s-au înregistrat peste 500 de mii de morţi de COVID-19.

Şi israelienii au din nou liber la shopping, în săli de fitness şi teatre. Asta după ce autorităţile au relaxat măsurile. Economia revine la viaţă, după ce aproape jumătate din populaţia ţării a fost vaccinată.

„De mai bine de o sută de ani de la pandemia de gripă spaniolă din 1918, nu am mai văzut astfel de cifre. Este o pandemie devastatoare”, a declarat imunologul Anthony Fauci.

Totodată, Anthony Fauci spune că americanii s-ar putea să poarte mască şi în 2022. Totuşi, el crede că până la finalul anului 2021 va exista o revenire la normalitate. Între timp, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui SUA a declarat că autorităţile chineze nu au furnizat suficiente date originale cu privire la originea şi răspândirea ulterioară a noului Coronavirus.

OMS declara anterior că scopul vizitei nu a fost anchetarea Chinei, ci obţinerea de lecţii pentru viitor.

Comentarii