Ştiri

Sursa imaginii: trm

Postat de: trm.md

Ştiri / Internaţional

31 Mar. 2020 / 15:05

Judeţul Suceava a intrat în carnatină totală din cauza COVID-19

Suceava, unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus, peste un sfert din cele confirmate până acum, intră în carantină totală, a anunţat ministrul de Interne Marcel Vela, transmite digi24.

Se instituie pe perioada stării de urgenţă măsura de carantinare a oraşului Suceava şi a încă 8 comune limitrofe, conform Ordonanţei militare 6. Este vorba despre Adâncata, Salcea, Ipoteşti, Moara, Şcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei.

De asemenea, a fost decisă stabilirea unei zone de protecţie asupra unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava.

Va fi permisă intrarea şi ieşirea transportului de marfă, a persoanelor care nu locuiesc în zonă, dar desfăşoară activităţi economice.

Firmele de transport feroviar de persoane nu vor vinde bilete pentru transportul călătorilor în zona carantinată.

Accesul pe aeroportul din Suceava este permis doar pentru zboruri cu aeronave de stat, transport marfă, umanitare şi care asigură asistenţă medicală de urgenţă.

CJ Suceava şi primarii din zona de carantinare şi de protecţie vor lua măsuri pentru a asigura asistenţă socială şi aprovizionarea cu hrană a celor care nu se pot deplasa.

Comentarii