Ştiri

Sursa imaginii: phmovement.org

Postat de: trm.md

Ştiri / Internaţional

21 Mai 2020 / 13:00

Coronavirus: Peste 100 de mii de oameni s-au îmbolnăvit în ultimele 24 de ore la nivel mondial

Peste 100 de mii de oameni s-au îmbolnăvit în ultimele 24 de ore la nivel mondial. Este cel mai mare număr înregistrat până în prezent de la începutul pandemiei. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat, din nou, că pandemia de Coronavirus este departe de a se sfârşi, relatează Moldova 1.

În Europa, Rusia este cea mai afectată ţară. Cu peste  310 mii de contaminări şi trei mii de morţi. Premierul rus, Mihail Mişustin, spune însă că vârful pandemiei a fost atins, ceea ce permite „ridicarea cu precauţie” a măsurilor de izolare.

„În ultimele trei zile am înregistrat un număr tot mai mic de contaminări. În acelaşi timp, a crescut numărul pacienţilor externaţi. 17 regiuni  pot deja să relaxeze o parte din resticţii în timp ce alte 14 le-au ridicat deja”, a declarat premierul Rusiei, Mihail Mişustin.

În Spania, în schimb, pentru a cincea oară, starea de urgenţă a fost exstinsă cu încă două săptămâni, până pe 6 iunie.

„Este singura cale posibilă pentru a combate eficient virusul. Trebuie să începem uniţi reconstrucţia socială şi economică a ţării. Vreau să le cer scuze cetăţenilor pentru greşelile pe care le-am făcut în urma măsurilor de urgenţă ce trebuiau luate”, a menţionat premierul Spaniei, Pedro Sanchez.

Spaniolii protestează de mai multe zile şi cer demisia Guvernului, care riscă să ruineze economia ţării. În acelaşi timp, Spania a aprobat noi măsuri privind purtarea măştii, care a devenit obligatorie în transportul  public. Trebuie să poarte măşti adulţii şi copiii mai mari de şase ani în magazine, dar şi în locuri publice, când nu este posibilă păstrarea distanţei de siguranţă sanitară de doi metri. În unele regiuni sunt deja 35 de grade Celsius, iar oamenilor le este foarte greu. Grecia deschide sezonul turistic pentru străini, din 1 iulie. Fără „paşaport medical”, dar cu controale la intrarea în ţară”, a declarat ministrul Turismului, Haris Theocharis.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii trage un nou semnal de alarmă şi se arată îngrijorată de creşterea numărului de îmbolnăviri în ţările sărace.

„Mai avem un drum lung de parcurs în această pandemie. Suntem foarte preocupaţi de creşterea numărului de cazuri în ţările cu venituri mici şi medii”, a menţionat directorul general al OMS, Tedros Adhanom.

Rata infectărilor a crescut rapid în America Latină. Situaţia este tot mai sumbră în Brazilia, unde numărul celor răpuşi de Covid-19 a crescut cu aproape 1.200 în doar 24 de ore.

În total, sunt peste 18.000 de decese. SUA se apropie de 100.000 de decese cauzate de Covid-19. O expertă în sănătate care a lucrat pentru  Departamentul de Stat susţine că a fost concediată după ce a refuzat să modifice datele despre pandemia de Coronavirus, pentru a susţine repornirea economiei în Florida. Guvernatorul neagă acuzaţiile. O situaţia similară a avut loc şi în Georgia. Oficial, de azi, toate cele 50 de state americane s-au redeschis, dar măsurile de relaxare se aplică diferit de la o regiune la alta.

 

 

Comentarii