Ştiri

Sursa imaginii: captură video realitatea.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Internaţional

19 Feb. 2020 / 17:00

Aproape 58 de mii de cazuri de coronavirus, confirmate în China

Despre izbucnirea unui pneumonii de tip nou COVID-19 dar şi despre situaţia actuală a epidemiei cu noul tip de coronavirus a vorbit în cadrul unei conferinţe de presă, Zhang Yinghong, ambasadorul plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova.

Ambasadorul a venit cu precizări în ceea ce priveşte recenta situaţie epidemică, măsurile luate de guvernul chinez. Conform celor mai noi statistici oficiale din China, în prezent se numără 57805 de cazuri confirmate 5284 de cazuri suspectate şi 2004 cazuri de deces. În acest moment cazuri confirmate au apărut în 25 de ţări unde s-au depistat 683 de cazuri.

„De la izbucnirea epidemiei Guvernul Chinei ne-a acordat o importanţă deosebită. Guvernul chinez avansează în dezvăluirea informaţiei şi publicarea imediată a datelor. Virusul nu are naţionalitate, iar epidemia nu cunoaşte graniţe. China a menţinut întotdeauna o comunicare strânsă, transparentă cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a partajat informaţii tehnice, a intensificat dezvoltarea vaccinului. China a organizat o mare cantitate de forţă de muncă pentru a traduce orientările pentru protecţia publică în mai multe limbi şi a transmis ţărilor din întreaga lume”, a spus ambasadorul.

Despre riscul răspândirii virusului în Republica Moldova Zhang Yinghong, spune: „Ma bucur să văd că în prezent nu a fost înregistrat niciun caz de infecţie în Republica Moldova şi sper că acest număr să rămână la zero. În afara Chinei cazurile confirmate sunt mai puţin de un procent şi rata de vindecare este în continuă creştere, iar riscul  îmbolnăvirii e în scădere, ceea ce dovedeşte că această epidemie este pe deplin curabilă şi prevenibilă”.

Menţionăm că pasagerii care nu prezintă semne de boală şi care nu au intrat în contact cu persoanele infectate cu coronavirus de pe vasul de croazieră Diamond Princess, pot pleca acasă. Pe vas se află trei cetăţeni ai Republica Moldova, care nu au fost infectaţi.

Comentarii