Ştiri

Sursa imaginii: Eurovision.tv

Postat de: Popa Irina

Ştiri / Eurovision

19 Mai 2019 / 02:05

Eurovision Song Contest 2020 se va desfăşura în Olanda

Ediţia din 2020 a concursului Eurovision se va desfăşura în Olanda, după ce Duncan Laurence a fost desemnat câştigătorul concursului Eurovision 2019, datorită interpretării piesei „Arcade“, cu care a obţinut un total de 492 de puncte. 

Pe locul II, cu un punctaj de 465 s-a calificat Magmood din Italia, iar pe locul III – Serghey Lazarev din Rusia cu 369 de puncte.

Votul publicului a dat peste cap ierarhia juriului, care i-a acordat cele mai multe puncte reprezentantului Suediei.

Este pentru a cincea oară când un reprezentant al Olandei câştigă popularul concurs muzical.

„E pentru mari speranţe, pentru muzică în primul rând. Este o istorie despre căutarea dragostei în viaţa noastră. Speranţa că veţi găsi ceea ce căutaţi.”, a spus Duncan Lourence, câştigător Eurovision 2019. 

Juriul Eurovision din Moldova a oferit cel mai mare punctaj Macedoniei de Nord, 10 puncte Australiei şi 8 puncte Cehiei. Olandei i-au fost acordate doar 3 puncte, iar Rusiei - 5. 

Un moment controversat al spectacolului a fost evolutia invitatei speciale, Madonna, după ce în timpul melodiei „Future", pe uniformele a doi dintre dansatorii săi au fost prinse steagurile Palestinei şi Israelului. Cei doi s-au ţinut de mână, un gest menit să transmită că Palestina şi Israelul pot coopera. Organizatorii competitiei au transmis că dansatorii nu au avut  permisiunea de a afişa mesaje politice în timpul spectacolului. „Eurovision este un eveniment apolitic şi Madona fusese informată cu privire la acest aspect", se precizează într-un comunicat.

În marea finală Eurovision 2019 au evoluat reprezentanţii a 26 de ţări: Malta, Albania, Republica Cehă, Germania, Rusia, Danemarca, San Marino, Macedonia de Nord, Suedia, Slovenia, Cipru, Olanda, Grecia, Israel, Norvegia, Regatul Unit, Islanda, Estonia, Belarus, Azerbaidjan, Franţa, Italia, Serbia, Elveţia, Australia, Spania.

În acest an Republica Moldova nu a reuşit să se califice în finala Eurovision 2019. Reprezentanta Republicii Moldova, Anna Odobescu, cu piesa „Stay”, a evoluat în cea de-a doua semifinală. Interpreta nu a obţinut voturile necesare din partea juriului, dar şi a publicului pentru a se clasa în finală.

Până în prezent Republica Moldova a fost reprezentată la Eurovision Song Contest de către Zdob şi Zdub, Natalia Gordienko, Natalia Barbu, Geta Burlacu, Nelly Ciobanu, DoReDos, Olia Tira, Pasha Parfeni, Aliona Moon, Cristina Scarlat, Eduard Romanyuta, Lidia Isac şi Sun Stroke Project, trupa care de altfel a obţinut cel mai bun scor al Moldovei până la ora actuală, clasându-se pe poziţia a treia.

IPNA Compania „Teleradio-Moldova” (TRM) este pentru al 15-lea an consecutiv organizatorul naţional al concursului Eurovision Song Contest.

Toate informaţiile despre selecţia naţională Eurovision 2019 pot fi aflate AICI.

Comentarii