Ştiri

Sursa imaginii: eurovision.tv

Postat de: trm.md

Ştiri / Eurovision

17 Iun. 2020 / 12:28

Eurovision 2021 se va desfăşura la Rotterdam

Rotterdam va găzdui concursul Eurovision 2021, după ce ediţia de anul acesta a fost anulată din cauza restricţiilor impuse de pandemia de Coronavirus. Cele două semifinale vor avea loc pe 18 şi 20 mai, iar marea finală pe 22 mai, relatează Moldova 1.

Deocamdată, organizatorii nu ştiu cu exactitate cum se va desfăşura cea de-a 65-a ediţie a concursului muzical Eurovision. Şi nici nu ştiu dacă vor păstra scena de anul acesta, deja construită şi pe care nu a urcat nici un artist.

„Avem un an întreg până atunci pentru a analiza în detaliu scenariile posibile cu părţile implicate, astfel încât show-ul să aibă loc în ciuda împrejurărilor. Scena, credem că va fi păstrată pentru la anul, pentru că era deja pregătită”, a declarat Sieste Bakker, producător executiv Eurovision Song Contest

Arena din Rotterdam care urma să găzduiască ediţia din 2020 a concursului muzical Eurovision a fost transformată într-un centru pentru pacienţii cu COVID-19. Eurovision 2020 a fost suspendat în martie, când Uniunea Europeană a anunţat că evenimentul nu va fi organizat, pentru prima oară în istoria sa, ca urmare a răspândirii COVID-19 şi a măsurilor de restricţie adoptate de guvernele celor 41 de ţări participante.

În locul său, s-a desfăşurat un program online intitulat „Europe Shine a Light”, la care au luat parte toţi artiştii care ar fi trebuit să participe la concursul Eurovision 2020.

Republica Moldova urma să fie reprezentată în acest an de Natalia Gordienko, cu piesa „Prison".

 

Comentarii