Ştiri

Sursa imaginii: Eurovision Song Contest

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Eurovision

04 Feb. 2021 / 20:02

Eurovision 2021: Concursul se va desfăşura într-un format limitat

Concursul muzical „Eurovision 2021” se va desfăşura într-un format limitat din cauza pandemiei de Coronavirus, au anunţat organizatorii. Deocamdată sunt luate în calcul mai multe scenarii. Unii dintre artişti ar putea fi prezenţi la Rotterdam, respectînd distanţa fizică şi testându-se frecvent pentru COVID. Alţii însă ar putea rămâne acasă şi de acolo să-şi prezinte piesa la competiţie. Nu se ştie dacă va fi permis accesul publicului, relatează Mesager.

„Concursul muzical Eurovision îşi va face cu siguranţă mult aşteptata revenire în luna mai a acestui an, în ciuda pandemiei, însă, în condiţiile actuale, este în mod regretabil imposibil să desfăşurăm evenimentul în maniera în care eram obişnuiţi”, a declarat supervizorul evenimentului, Martin Osterdahl.

Concursul a fost anulat anul trecut, la scurt timp după debutul pandemiei de Coronavirus în Europa. Anul acesta semifinalele se vor desfăşura pe 18 şi 20 mai, iar finala pe 22 mai. La competiţie participă 41 de ţări. Republica Moldova va fi reprezentată la Eurovision de interpreta Natalia Gordienco.

Comentarii