Ştiri

Sursa imaginii: eurovisionworld.com

Postat de: trm.md

Ştiri / Eurovision

12 Mai 2020 / 15:55

Eurovision 2020 îşi schimbă formatul şi trece pe online: Astăzi va avea loc primul concert

În această seară, piesele care urmau să fie interpretate pe scena de la Rotterdam în prima semifinală, vor fi transmise online printr-un program special. Ediţia din 2020 va fi difuzată live integral pe YouTube. Cu titlul „Eurovision Song Celebration 2020”, show-ul va aduce în faţa publicului toate cele 41 de piese calificate în concurs. Ţara noastră este reprezentată de Natalia Gordienco, care, la fel, a imprimat piesa şi a expediat-o organizatorilor Eurovision Song Contest, relatează Mesager.

Spectacolul din această seară va începe la ora 22.00 pe pagina de Youtube: Eurovision Song Contest. Spre deliciul publicului, recapitulările de piese vor fi realizate din colaje cu fani care interpretează piesele lor favorite. Al doilea show va avea loc pe 14 mai, iar ambele vor avea ca invitaţi numeroşi creatori de conţinut de pe YouTube din Europa, care vor reacţiona la video-uri, vor intervieva artiştii şi vor oferi publicului multe alte surprize.

„Am fost anunţaţi de organizatorii generali că o să fie desfăşurat aşa un fel de festival, nu concurs. Ne-au rugat să imprimăm piesele care trebuia să le cântăm la concurs, de acasă. Şi am înregistrat aşa o variantă cu pian. Am făcut şi un video cu opinia noastră referitoare la situaţia care se întâmplă acum în lume, cuvinte frumoase şi am făcut o piesă care va fi cântată de toţi participanţii Eurovisionului în limba engleză, am imprimat această piesă,” a spus Natalia Gordienco
 
Pe 12, 13 şi 14 mai, la Moldova 1, va putea fi urmărită o retrospectivă a ediţiilor Eurovision din anii trecuţi, dar şi etapa finală naţională 2020.

„Va fi organizată difuzarea ediţiilor din anii 2017, 2018, 2019, iar vineri va fi organizată difuzarea  finalei naţionale care a avut loc în acest an. Pentru sâmbătă este preconizată difuzarea unui program special care va dura aproximativ două ore. Acest program nu conţine elemente de concurs. Programul din sâmbătă va fi organizat cu toţi participanţii Eurovision care trebuiau să fie anul acesta la concurs, adică cei 41 de participanţi internaţionali,” a declarat Vitalie Cojocaru, organizatorul ediţiei Naţionale.

Anulată din cauza epidemiei de Coronavirus, cea de-a 65-a ediţie a Eurovision urma să se desfăşoare la Rotterdam. Semifinalele erau programate pe 12 şi 14 mai, iar marea finală pe 16 mai.
 

Comentarii