Ştiri

Sursa imaginii: gov.md

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Economic

12 Dec. 2019 / 17:30

Ţările membre GUAM vor amplifica cooperarea economică

Şefii de guvern ai statelor membre GUAM au semnat o Declaraţie comună, prin care au confirmat angajamentul de a susţine amplificarea schimburilor economice şi acţiunile menite să simplifice circulaţia oamenilor şi a mărfurilor pe teritoriul statelor membre, se arată într-un comunicat al Executivului.

În mesajul său, premierul Ion Chicu a menţionat: „Salut abordarea pragmatică lansată de domnul prim-ministru Honcharuk. Cred că e nevoie de mai multe obiective concret formulate. Suntem gata să lucrăm şi să comunicăm intens. Obiectivul creării unei zone de comerţ liber este unul spre care merită să ne mişcăm şi credem că toate statele vor avea de câştigat”.

Administraţiile vamale ale statelor membre GUAM au semnat două protocoale de intenţie: unul cu privire la funcţionarea şi recunoaşterea reciprocă a operatorilor economici autorizaţi; altul cu privire la autorizarea tehnologiilor blockchain în procesul de verificare a certificatelor de origine a mărfurilor care traversează frontierele statelor GUAM.

Comentarii