Ştiri

Sursa imaginii: bani.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

23 Mai 2020 / 19:21

Târg în capitală cu fructe şi legume autohtone

Fericiţi că îşi pot comercializa fructele şi legumele, echipaţi cu măşti şi mănuşi, agricultorii şi-au întins tarabele chiar din primele ore ale dimineţii, cu produse proaspăt culese din câmp. Cele mai scumpe au fost căpşunele, care s-au vândut cu până la 70 de lei kilogramul, dublu comparativ cu anul trecut. Iar pentru a gusta din primele cireşe, cumpărătorii au ajuns să scoată din buzunar 50 de lei - o plăcere nu prea dulce, pe care nu toţi şi-o permit, relatează Mesager.

Tatiana Borş a venit la iarmaroc cu castraveţi. Femeia câştigă un ban în plus din vânzarea legumelor pe care le creşte în propria grădină.

Producătorii explică majorarea preţurilor prin lipsa veniturilor din ultimele două luni, dar şi a condiţiilor meteorologice nefavorabile. 

„A fost tare frig şi din cauza asta recolta s-a micşorat”. „Asta este unica resursă de viaţă”, susţin producătorii.

Unii compărători s-au îmbulzit la tarabele cu fructe şi legume, alţii spun însă că preţurile li se par exagerate.

„Încă sunt scumpe, 60 de lei căpşunele, asta e mult, mult înseamnă pentru noi, pentru pensia noastră.  Este bine că s-au organizat iarmaroace. Piaţa este în continuare închisă, dar oamenii au nevoie de alimente”, au menţionat cumpărătorii.

Producătorii agricoli îşi pot comercializa produsele în baza autorizaţiilor eliberate de preturile de sector şi a documentelor corespunzătoare de însoţire. Astfel de iarmaroace vor fi organizate la Chişinău până pe 30 noiembrie.

Comentarii