Ştiri

Sursa imaginii: agora

Postat de: trm.md

Ştiri / Economic

26 Mar. 2020 / 16:30

Preşedinţia şi-a redus cheltuielile cu 3,5 milioane de lei

Instituţiile statului urmează să vină cu propuneri concrete de diminuare a bugetelor de cheltuieli, astfel încât sumele să poată fi direcţionate către lichidarea consecinţelor crizei de COVID-19 în Republica Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Într-o postare pe o reţea de socializare, preşedintele Igor Dodon, a declarat că acest lucru se va întâmpla şi la nivelul Preşedinţiei, unde deja a fost finalizat un prim plan de reducere a cheltuielilor cu 3,5 milioane lei. Potrivit lui, este vorba despre sistarea achiziţiilor care nu sunt absolut necesare, reducerea bugetului pentru deplasări şi a primelor pentru personal, precum şi tăiate alte costuri.

Igor Dodon susţine că urmează, împreună cu preşedintele Parlamentului şi prim-ministru, să analizeze modul în care fiecare instituţie respectă solicitarea respectivă şi să intervină acolo unde va fi cazul. „Campania de combatere a epidemiei poate fi îndelungată, obositoare şi foarte cheltuitoare pentru stat, din care motiv trebuie să fim responsabili şi economi la maximum”, a mai scris acesta.

Amintim că Republica Moldova se află în stare de urgenţă, până pe 15 mai, având în vedere răspândirea pandemiei COVID-19.

Comentarii