Ştiri

Sursa imaginii: parlament.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Economic

14 Feb. 2020 / 12:08

Cine este candidatul selectat pentru funcţia de director al Consiliului de administraţie al ANRE

Violina Şpac este candidatul selectat de Comisia economie, buget şi finanţe la funcţia de director al Consiliului de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Candidatura sa urmează a fi propusă plenului Parlamentului pentru aprobare.

Comisia economie, buget şi finanţe a organizat, repetat, pe data de 12 februarie, proba de interviu pentru candidaţii la funcţia de director al Consiliului de administraţie al ANRE.

La proba de interviu au fost admişi candidaţii Violina Şpac şi Lilian Barcaru, ambii angajaţi ai ANRE. Anterior, pe 11 decembrie 2019, aceştia au fost admişi la concursul public pentru funcţia respectivă, iar un al treilea candidat şi-a retras candidatura din concurs, invocând motive personale.

Potrivit Legii cu privire la energetică, directorul Consiliului de administraţie este numit în funcţie de către Parlament, pe bază de concurs. Concursul este public, fiind organizat de către comisia parlamentară de profil.

ANRE este condusă de un Consiliu de administraţie format din cinci directori. Membrii Consiliului de administraţie al ANRE sunt numiţi prin hotărâre de Parlament pentru un mandat de şase ani.

Comentarii