Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Diaspora

01 Dec. 2019 / 18:42

Scriitoarea Tatiana Ţîbuleac, decorată de preşedintele României

Scriitoarea Tatiana Ţîbuleac, originară din Republica Moldova şi stabilită de mai mulţi ani la Paris, a fost decorată cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria A de către preşedintele României, Klaus Iohannis, scrie Ziarul de Gardă.

„Cu prilejul Zilei Naţionale a României, în semn de apreciere pentru activitatea importantă dedicată creaţiei literare, pentru talentul şi profesionalismul de care a dat dovadă de-a lungul activităţii sale, dobândind recunoaştere la nivel european, Preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria A – „Literatura”, doamnei Tatiana Ţîbuleac, scriitor (Paris)”, se spune în comunicatul Preşedinţiei române.

După opt ani de jurnalism, Tatiana Ţîbuleac s-a stabilit la Paris, unde lucrează în comunicare. În 2016, publică un volum de proză scurtă, „Fabule moderne”, iar în 2017 – primul său roman, „Vara în care mama a avut ochii verzi”. Romanul cunoaşte un mare succes de public şi de critică, fiind distins cu premiul pentru proză al revistei „Observator cultural”. Romanul s-a vândut în 4500 de exemplare, drepturile de autor fiind vândute pentru limbile franceză şi portugheză.

În mai 2019 Tatiana Ţîbuleac a câştigat Premiul European pentru Literatură (EUPL), cu romanul „Grădina de sticlă”. Scriitoarea a fost nominalizată la acest premiu din partea României.

 

Comentarii