Ştiri

Sursa imaginii: belatina.com

Postat de: trm.md

Ştiri / Diaspora

31 Mar. 2020 / 18:05

Mărturii din Franţa: Spitalele din Paris sunt arhipline, iar unii pacienţi sunt trataţi în ţările vecine

Franţa este una din ţările cele mai afectate din Europa. Peste cinci mii de pacienţi cu COVID - 19 rămân în reanimare, iar alţi peste 21 de mii sunt spitalizaţi. Spitalele din Paris sunt arhipline, iar unii pacienţi au fost preluaţi şi sunt trataţi în ţările vecine, relatează Radio Moldova.

Despre situaţia din Franţa a povestit moldoveanca Cristina Ţîrdea, stabilită la Paris.

„Carantina a fost prelungită pentru încă minim 15 zile după cele două săptămâni în care francezii au fost deja chemaţi să stea acasă. Cele maiafectate regiuni ale Franţei sunt zona pariziană şi estul Franţei, deja pacienţi din est au fost transportaţi în unele spitale din Germania şi mâine urmează alţii 40 să fie transportaţi în vestul Franţei. Din păcate teste pentru detectarea COVID -19 nu se mai fac, decât pentru cazurile grave. Cei care au simptomele bolii, dar în formă uşoară sunt îndemnaţi să se autoizoleze”, a relatat Cristina Ţârdea.

Cristina povesteşte că măştile şi dezinfectantul pentru mâini sunt la mare căutare în farmacii în această perioadă.

„Măştile şi dezinfectantul sunt vândute doar personalulului medical şi persoanelor infectate cu COVID şi sunt eliberate doar în baza ordonanţei medicale. Oamenii sunt rugaţi să stea în casă, să se spele pe mâini regulat, să respecte distanţa între persoane, este recomandat să interacţionăm cu maxim cinci persoane pe zi şi asta doar în cazul în care trebuie să ieşim să facem cumpărături alimentare sau la farmacie”, a spus moldoveanca.

Totodată, Cristina a menţionat că cei care merg la muncă sau intr-o oarecare deplasare , trebuie să completeze o fişă în care neapărat scrie ora când a ieşit din casă, pe care o prezintă poliţiei. Dacă nu respecţi aceste criterii, primeşti o amendă de 200 euro. Aceasta a fost majorată acum câteva zile de la 135 de euro, pentru că erau prea multe încălcări.

Comentarii