Ştiri

Sursa imaginii: erizanu.cartier.md

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Diaspora

13 Mai 2020 / 21:10

Licitaţie de caritate pentru a salva o viaţă

Şi-au unit eforturile pentru a ajuta un distins om de cultura si un mare patriot - maestrul fotograf Nicolae Pojoga. Poeta Lorina Bălteanu stabilită la Paris organizează o licitaţie de caritate din opere de artă în regim online. Fotograful suferă de o gravă maladie şi urmează un tratament extrem de costisitor, relatează Mesager.

Aflat în momente dificile de sănătate, Nicolae Pojoga lecturează din prefaţa la cea de-a doua ediţie a albumului „Lumea lui Zaharia”.

Organizatorii evenimentului: Lorina Bălteanu, Gheorghe Erizanu, Viorel Frunze si Boris Cremene îşi doresc ca prin mijloacele adunate sa-l susţină material şi moral pe maestrul fotograf Nicolae Pojoga, astfel încât să se facă bine şi să-şi poată continua proiectele. Lorina Bălteanu a anunţat că va scoate la licitaţie opt tablouri ale unor valoroşi pictori de la noi. S-au alăturat ideii generoase şi câţiva artişti, care şi-au propus propriile lucrări pentru a-l susţine pe Nicolae Pojoga. Licitaţia va avea loc în regim on-line pe 14 mai, la ora 20.00, pe pagina UnArtOras, de pe Facebook.

„Subiectul Zaharia Cuşnir mă preocupă în continuare şi sper să am timpul şi puterile necesare pentru a duce la sfârşit cercetarea serioasa asupra acestui fenomen social, politic, artistic”, a spus maestru fotograf Nicolae Pojoga.

Comentarii