Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: trm.md

Ştiri / Diaspora

31 Mar. 2020 / 10:45

Cetăţenii moldoveni, blocaţi pe Aeroportul din Paris. Reacţia prim-ministrului Ion Chicu

În jur de 220 de cetăţeni moldoveni au rămas blocaţi ieri pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris, după ce cursa cu care trebuiau să zboare ar fi fost anulată. Ulterior, pasagerii ar fi primit din partea agenţiei, dispoziţia Comisiei pentru Situaţii Excepţionale din 30 martie, unde sunt incluse cursele aeriene, însă aceasta nu include un eventual zbor Paris- Chişinău pentru 30 martie. Potrivit premierului, Ion Chicu, zborul acesta ar fi programat, de fapt, astăzi, iar oamenii au fost induşi în eroare de escroci, care intenţionat ar fi adunat oamenii.

„Vă rugăm să manifestaţi maximă atenţie atunci când procuraţi tichete avia pentru cursele charter. Nu procuraţi tichete la curse charter, înainte ca zborurile respective să fie autorizate de Comisia Situaţii Excepţionale. În jur de 220 persoane au fost induse în eroare de escroci, inclusiv politici, minţindu-i că e autorizat un zbor de la Paris”, a scris Ion Chicu, într-o postare pe Facebook.

Totodată premierul a menţionat că autorităţile fac tot ce le stă în puteri, pentru a ajuta moldovenii să ajungă acasă.

„Vreau să-mi cer scuze în faţa tuturor cetăţenilor Republicii Moldova, care se chinuie în această perioadă să ajungă acasă de pe meleaguri străine. Ştiu pe propria piele ce-nseamnă să stai zile şi nopţi prin aeroporturi. Împreună cu colegii mei de la MAEIE facem ce ne stă în puteri, pentru a ajuta miile de oameni prinşi între hotarele Europei. Îmi pare rău, că putem autoriza zilnic un număr limitat de zboruri charter”, a mai scris Chicu.

Potrivit prim-ministrului, pentru următoarele zile sunt autorizate  următoarele rutele charter:

- AIR SERVICE LIEGE, din 31 martie 2020, LONDON-CHISINAU- ANTWERPEN;

- AIR MOLDOVA, din 31 martie 2020, CHIŞINĂU – PARIS (CDG) – CHIŞINĂU;

- AIR MOLDOVA, din 02 aprilie 2020, CHIŞINĂU – PARIS (CDG) – CHIŞINĂU;

- FLYONE, din 03 aprilie 2020, CHIŞINĂU – PRAGA - CHIŞINĂU;

- AIR MOLDOVA, din 04 aprilie 2020, CHIŞINĂU – LONDRA (STANSTED) - CHIŞINĂU;

- FLYONE, din 05 aprilie 2020, CHIŞINĂU – VERONA - CHIŞINĂU.

Comentarii