Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Diaspora

22 Feb. 2021 / 09:04

Cunoaşte-o pe Ludmila Sîrbu, femeia care a demonstrat că prin muncă şi dăruire poţi atinge succesul

Este puternică, curajoasă şi munceşte cu dăruire pentru a ajuta conaţionalii noştri ajunşi în Austria să se reintegreze mai uşor în ţara gazdă. Spune că orice muncă trebuie să o facem cu dăruire şi din plăcere, doar atunci vom cunoaşte succesul. Vorbim despre conaţionala noastră Ludmila Sîrbu, preşedinta Asociaţiei „Pro Moldova” din Austria, ambasadoare pe integrare la Viena, care recent a devenit protagonista „Calendarului femeilor” – o agendă cu destine a basarabencelor puternice din afara ţării, autorul căruia este Valentina Geamănă. Ce înseamnă această experienţă pentru Ludmila şi cât de uşor a fost să îşi deschidă sufletul şi să scoată în evidenţă detalii importante despre parcursul său, despre provocările destinului, a aflat Oxana Gherman Roşca, în cadrul unei noi ediţii a emisiunii „Scrisori pentru Acasă”, de la Radio Moldova.

O femeie puternică, mereu gata să o ia de la capăt, o femeie care a reuşit la mii de kilometri depărtare de casă să se afirme şi să-şi construiască un destin diferit de cel pe care l-a avut acasă, în Republica Moldova. Spune că este o persoană care poate sta cu uşurinţă la limita extremă. Or, anume aceste calităţi au ajutat-o pe Ludmila Sîrbu, protagonista emisiunii „Scrisori pentru acasă” de la Radio Moldova, să înfrunte toate greutăţile vieţii şi, de fiecare dată, cu demnitate şi curaj, să se ridice pentru a o lua de la capăt. De curând, Ludmila a împărtăşit cu publicul de acasă, dar şi cel de peste hotare, emoţiile unui destin împlinit, precum şi detalii despre parcursul său.

„Propunerea venită de la doamna Valentina Geamănă, pe care mă simt onorată să o cunosc personal, m-a emoţionat profund. Era o propunere şi curioasă, şi incitantă. Aveam şi un pic de frică. Nu este uşor să împărtăşeşti cu lumea din jur povestea ta de viaţă. Viaţa este un dar de la Dumnezeu, prin care treci nu doar trăind lucruri frumoase şi bucurii. Trebuie să treci şi prin anumite lecţii care nu sunt tocmai uşoare. Povestea mea, pe care am împărtăşit-o cu femeile pe care ar putea să le inspire sau să le încurajeze, conţine de toate”, spune Ludmila Sîrbu.

Copilăria, adolescenţa, viaţa în regiunea transnistreană în perioada conflictului militar din 1992, plecarea sa în Viena, greutăţile, dar şi reuşitele destinului – pe toate le-a înşirat într-o poveste de viaţă, scrisă într-un calendar al femeilor puternice. O istorie de viaţă cu bune şi cu rele, cu suişuri şi coborâşuri, cu aprecieri, dar şi dezamăgiri – o istorie prin care doreşte să motiveze, dar şi să încurajeze femeile ajunse în impas să continue să lupte, să continue să muncească pentru a-şi împlini visele.

„Este important să avem un vis. Unul dintre marele mele vise s-a îndeplinit. Chiar şi atunci când treceam prin cele mai grele experienţe, mi-am dorit mereu să am o viaţă mai bună decât cea care a fost în regiunea transnistreană în 1992. Mamei îi ziceam mereu că voi ajunge mare şi voi mânca cu furculiţa şi cuţitul. Această etichetă, bunele maniere, pentru mine pe atunci denotau o viaţă mai bună în care te poţi simţi într-adevăr realizat şi împlinit. Îi mulţumesc bunului Dumnezeu pentru toată frumuseţea şi chiar pentru lecţiile grele pe care le-am trăit, pentru că din fiecare am învăţat câte ceva”, a mai menţionat Ludmila Sîrbu.

Spune că doar riscând, muncind şi făcând lucrurile din dragoste şi cu dăruire, putem să reuşim oriunde în viaţă. Nu îi este frică să o ia oricând de la capăt sau să experimenteze lucruri noi – calităţi care au ajutat-o să se integreze mai uşor în Austria, ţară care i-a devenit în timp şi casă.

„Sunt persoana care poate sta la limita extremelor, care în această clipă refuză orice şi o ia de la capăt. Şi nu-mi este frică, şi ştiu că nu voi regreta, chiar dacă îmi va fi greu. Exact acest lucru am făcut atunci când am venit în Viena. Am lăsat tot ce am construit în Republica Moldova şi am luat-o de la capăt în Austria. Nu sunt singura, desigur. Republica Moldova cumva se defineşte prin astfel de femei puternice. Ele sunt foarte multe. În diaspora noastră avem foarte multe femei cu care ne putem mândri, femei care au reuşit cumva să îşi schimbe destinul pentru că au riscat, pentru că au luat nişte decizii care păreau la acel moment extrem de grele. Exact asta mi s-a întâmplat şi mie. Mi se pare extrem de important să treci prin viaţă frumos, să îmbrăţişezi şi să experimentezi tot ceea ce îţi oferă viaţa”, a mai menţionat Ludmila Sîrbu.Sursă poze: Facebook/Ludmila Sîrbu

Comentarii