Ştiri

Sursa imaginii: www.roaep.ro

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Diaspora

31 Oct. 2019 / 11:40

Cetăţenii români din Republica Moldova vor putea vota timp de trei zile

Pentru prima oară, cetăţenii români din Republica Moldova vor putea vota, timp de trei zile la scrutinul prezidenţial din România, care va avea loc pe 10 noiembrie. Potrivit Ambasadei României la Chişinău, în Republica Moldova vor fi deschise 37 de secţii de votare, transmite Radio Moldova Actualităţi.

Astfel, ele vor fi deschise începând cu ziua de vineri, 8 noiembrie, de la ora 12.00 şi pâna la ora 21.00. Sâmbătă şi duminică, 9-10 noiembrie, secţiile se vor deschide la ora 09.00 şi se vor închide la ora 21.00. Alegătorii care la ora 21.00 se vor afla la sediul secţiei de votare, precum şi cei care vor sta la coadă în afara sediului, pot să îşi exercite dreptul de vot până cel mult la ora 23.59.

La Chişinău se va putea vota în 12 secţii de votare, la Bălţi vor fi deschise două secţii de votare şi câte o secţie va funcţiona în alte 23 de localităţi. Pentru a putea participa la alegerea preşedintelui României, cetăţenii români aflaţi în Republica Moldova au nevoie de cartea de identitate românească sau de paşaportul simplu electronic eliberat de autorităţile române.

Comentarii