Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Diaspora

31 Mar. 2020 / 20:10

Cetăţenii, moldoveni blocaţi la Paris, vor ajunge marţi seara în ţară

Cei 220 de cetăţeni blocaţi pe Aeroportul „Charles de Gaulle” din Paris vor ajunge în Moldova în seara zilei de astăzi, se arată într-un comunicat emis de Direcţia Comunicare şi Protocol a Guvernului Republicii Moldova, după şedinţa Comisiei Pentru Situaţii Excepţionale.

Potrivit comunicatului, avionul din Paris, având la bord 220 de cetăţeni moldoveni va ateriza pe Aeroportul Internaţional din Chişinău la ora 21:30.

În cadrul şedinţei Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, prim-ministrul Ion Chicu a solicitat să fie aplicat eficient mecanismul nou de repatriere a cetăţenilor moldoveni şi din alte state de unde sunt cele mai multe solicitări. Acestea sunt Marea Britanie, Franţa, Rusia, Italia, Spania, Irlanda, Germania, Belgia şi altele. În context, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Oleg Ţulea a precizat că pentru transportarea cetăţenilor moldoveni vor fi selectaţi operatorii avia ai căror nave au o capacitate mai mare.

„Competenţa de selectare a cetăţenilor este atribuită MAEIE prin intermediul ambasadelor şi consulatelor. Nu procuraţi bilete pâna nu aveţi confirmare de la consulate si ambasade. Toată informaţia este disponibilă pe pagina de internate a consulatelor. Trebuie să se adreseze la consulate şi ambasade pentru a solicita evacuarea din aceste ţări”, a declarat prim-ministrul Ion Chicu la emisiunea „Moldova în Direct” de la postul public de televiziune Moldova 1, după şedinţa Comisiei Situaţii Excepţionale.

Ion Chicu a specificat că MAEIE va selecta cetăţenii, prioritate având mamele cu copii, studenţii, minorii, persoanele bolnave, tinerii.

„MAEIE face selecţia: mame cu copii, studenţi, persoane bolnave, intră intra în contact cu compania avia şi organizează zborul şi atunci persoanele sunt contactate şi invitate”, a precizat premierul.
Ion Chicu a anunţat că pe parcursul nopţii va fi publicat orarul estimativ al zborurilor charter pentru următoarele două săptămâni. 

În ultimele 24 de ore în ţară au intrat 1815 persoane şi 1038 au ieşit.

Comentarii