Ştiri

Sursa imaginii: tv8.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Cultură

21 Mai 2020 / 19:20

Legătura cu publicul, menţinută de teatrele din Moldova în mediul online

Teatrele din Republica Moldova continuă să menţină legătura cu publicul în mediul online! În acest circuit s-a inclus chiar din primele zile de restricţii şi echipa Teatrului „Vasile Alecsandri” din Bălţi, relatează Mesager.

Difuzarea filmărilor în aceste vremuri critice este o şansă pentru echipa Teatrului bălţean „Vasile Alecsandri” de a le oferi spectatorilor fideli piese de valoare.  

Scenele şi dialogurile din faimosul spectacol „Piatra din casă” de Vasile Alecsandri  aduc de fiecare dată spectatorilor bucuria întâlnirii cu personajele atât de satirizate de marele clasic al literaturii române. Spectacolul a fost montat în 2011 în viziunea scenică a maestrului Constantin Stavrat.

Teatrul din Bălţi rămâne fidel şi micilor săi spectatori. Postează producţii scenice prin care îşi propune să educe copiii în spiritul binelui, frumosului, adevărului.

Dorinţa de a-i supune şi dirigui pe alţii o regăsim în spectacolul „Muşchetarii măgăriei sale” de Ion Lucian. A fost montat în 2014 de Ina Ilaşciuc. Este omul de teatru care îşi doreşte, în această perioadă deloc uşoară, să menţină starea de spirit a colegilor şi spectatorilor şi prin ideea de a posta pe pagina de Facebook a teatrului o colecţie de fabule din care se desprind importante lecţii de viaţă.

Până în 1 iunie, echipa teatrului se află în concediu. La mult aşteptata redeschidere, actorii îşi vor surprinde spectatorii cu două premiere: un spectacol pentru copii de Dumitru Crudu şi o comedie franceză „Bonjur, papa” în montarea lui Vitalie Drucec.

 

Comentarii