Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Cultură

22 Feb. 2021 / 20:38

Sala cu Orgă va găzdui Festivalul Internaţional de Muzică „Mărţişor”

Pandemia de COVID-19 nu a anulat unul dintre cele mai importante festivaluri internaţionale de muzică. Ajuns la cea de-a 55-a ediţie, Festivalul Internaţional de Muzică „Mărţişor” va debuta la 1 martie cu o serie de concerte susţinute de pe cele mai importante scene din ţara noastră. Sala cu Orgă va întâmpina primăvara prezentând patru concerte, începând cu data de 2 martie.

În 2021, întreaga comunitate muzicală îl celebrează pe Astor Piazzolla, marcând o sută de ani de la naşterea celebrului compozitor şi bandoneonist argentinian. Pe 2 martie, Sala cu Orgă aduce un omagiu creatorului „noului tangou”, prezentând concertul „Centenarul Astor Piazzola”. Spectacolul va fi susţinut de Orchestra Naţională de Cameră, condusă de maestrul Cristian Florea, avându-l ca solist pe reputatul bandoneonist spaniol, originar din Uruguay, Enrique Telleria. 

Potrivit unui comunicat de presă, concertul susţinut pe 2 martie la Sala cu Orgă din Chişinău va fi dedicat medicilor şi lucrătorilor medicali.

Joi, 4 martie, festivalul va continua cu un recital de chitară, oferit de remarcabilul chitarist rus Dimitri Illarionov - o prezenţă mult apreciată şi aşteptată de publicul meloman de la noi. Muzicianul va prezenta programul „Trei veacuri de chitară”.

Niciun festival de la Sala cu Orgă nu poate fi conceput fără un recital de orgă. De această dată, oaspetele „Mărţişor”-ului vine din Ucraina. Pe 7 martie, organista Veronica Struk va cânta un recital solo, iar împreună cu Corul Naţional de Cameră, condus de Ilona Stepan, va interpreta Missa Brevis pentru solişti, cor şi orgă de Zoltan Kodaly, în primă audiţie la Chişinău.

Festivalul se va încheia în data de 10 martie cu un concert de muzică barocă, susţinut de Orchestra Naţională de Cameră, sub bagheta dirijorului Cristian Florea. În calitate de solist vocal va evolua baritonul moldovean Andrei Jilihovschi, artist care a reuşit să-şi construiască o carieră internaţională de admirat.

Comentarii