Ştiri

Sursa imaginii: Facebook.com

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Cultură

19 Feb. 2021 / 14:29

Epoziţia-concurs „Noi: tineretul creator” şi-a desemnat învingătorii

Din acest an, premiul mare al expoziţiei-concurs de artă contemporană „Noi: tineretul creator” poartă numele regretatului pictor Andrei Sârbu. La vernisajul şi Gala premiilor, găzduite de Galeria „Constantin Brâncuşi”, această mult râvnită apreciere i-a revenit lui Sergiu Ciochină pentru lucrarea „Pot să iubesc”, relatează Mesager.

Sergiu Ciochină este student la Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”. El spune că a realizat lucrarea „Pot să iubesc” special pentru această expoziţie.

Premiul întâi a fost acordat Olgăi Roşca pentru lucrarea „Mono”, premiul doi - Valentinei Iachim pentru tapiseria „Porto maritimo”, iar de premiul trei s-a învrednicit Ion Cataraga. Selecţia a fost riguroasă. Din 162 de lucrări prezentate de 142 de tineri, doar 116 au fost selectate.

„A fost o activitate destul de laborioasă a juriului de a selecta lucrările cele mai profesionist realizate sau cu idei inedite. Ne bucurăm că expoziţia poate concura cu nivelul şi calitatea unor artişti profesionişti”, susţine Florina Breazu, preşedinta juriului.

Premiul Direcţiei cultură a Primăriei Chişinău i-a fost acordat Anastasiei Ciobanu pentru linogravura „Prispa la marginea trecutului”.

„Uniunea Artiştilor Plastici (UAP) face tot efortul pentru a atrage tinerii şi a menţine acest climat de creaţie, nu doar cu aceste expoziţii, dar şi la altele organizate de noi, iar aceasta este o expoziţie separată, doar pentru ei”, a declarat Dumitru Bolboceanu, preşedintele UAP.

Expoziţia-concurs de artă contemporană cu genericul „Noi: tineretul creator” poate fi admirată la Galeria „Constantin Brâncuşi” până pe 7 martie.

Comentarii