Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Cultură

10 Ian. 2020 / 19:36

Naţionalul „Mihai Eminescu” cu o premieră în România

Zile pline de muncă, emoţii şi aşteptare trăiesc actorii de la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”. Actorii lucrează la o premieră cu regizorul Slava Sambriş, pregătesc medalionul literar-muzical consacrat lui Mihai Eminescu şi fac repetiţii la spectacolele cu care vor merge în mini-turneul de la Bucureşti şi Iaşi, relatează Mesager.

În fiecare joi, eroina principală Jujo organizează o sărbătoare pentru pensionari. De aici şi titlul spectacolului „Joia sărbătoare”, realizat în viziunea regizorală a lui Slava Sambriş.

„M-a sensibilizat tema bătrâneţii în sine, având în vedere că pe stradă găseşti mulţi bătrâni care-şi vând ultimele lucruri pentru o bucată de pâine. Gândindu-mă la asta, am zis că textul acesta se va îmbrăca foarte bine pe actorii Teatrului Naţional, pentru că aici există trei generaţii de actori”, a declarat regizorul Slava Sambriş.

Premiera va avea loc pe 6 şi 7 februarie, iar până atunci actorii de la Naţionalul „Mihai Eminescu” sunt angajaţi în evenimentul consacrat aniversării a 170 de ani de la naşterea lui Eminescu, patronul spiritual al instituţiei. 

În repetiţii sunt şi alte două spectacole recente, care vor fi prezentate în România cu prilejul aniversării Micii Uniri.

„Pe 20 ianuarie plecăm la Bucureşti, începem Turneul Unirii, pe 21 jucăm la Teatru Naţional „Ion Luca Caragiale” spectacolul „Cine l-a trezit pe Yorick”, pe 22 – „Dosarele Siberiei”, pe 24 ianuarie jucăm la Iaşi „Dosarele Siberiei” şi pe 25 – „Cine l-a trezit pe Yorick”. Pe 26 suntem la Chişinău, jucăm acasă „Steaua fără nume”, a informat directorul Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”, Petru Hadârcă.

Directorul Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”, a arătat şi Calendarul cu imaginea teatrului pe copertă, unde pentru fiecare lună sunt prezentate secvenţe din 12 spectacole - o parte doar din cele 36 de producţii teatrale din repertoriul curent al Naţionalului „Mihai Eminescu”.

Comentarii