Ştiri

Sursa imaginii: old.proeuropa.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Cultură

08 Ian. 2020 / 17:19

Centrul de Informare „Pro-Europa” din Comrat a premiat cele mai bune desene din regiune

Şi-au expus viziunile privitor la viitorul ţării, al lumii, precum şi rolul lor pentru o viaţă mai bună. Centrul de Informare „Pro-Europa” din Comrat a făcut totalurile concursului de desene, în contextul proiectului „Participarea activă a tinerilor în viaţa societăţii”. La actuala ediţie a participat un număr record de 190 de elevi. 12 cele mai bune desene şi citate din eseurile prezentate au fost publicate în calendarul pentru anul 2020. Proiectul este finanţat de fondul Europa de Est si susţinut de Guvernul Suediei, relatează Moldova 1.

Aşa arată Planeta noastră în viziunea Nataliei Horozova ,care s-a învrednicit de premiul 1.

„Am participat în premieră la acest concurs şi vreau să le spun oamenilor că lumea noastră poate deveni mai bună, depinde de fiecare dintre noi. E o bucurie că desenul a fost selectat pentru calendarul de masă pentru luna septembrie, luna în care sunt născută eu”, a declarat deţinătoarea premiului 1, Natalia Horozova.

Şi alţi participanţi la concursul de desene şi eseuri şi-au exprimat viziunea asupra viitorului planetei, rolul omului în dezvoltarea durabilă a lumii.

„ Îmi place să desenez, m-am inspirat de la frumuseţea parcului din Comrat unde ne place să ne plimbăm împreună cu toată familia”, a declarat participanta, Elena Petcovici.

„Este un concurs binevenit, necesar, îi stimulează pe copii noştri, iar ei se bucură că talentul lor este observat şi apreciat”, a declarat mama, Tatiana Petcovici.

„Am ales să scriu eseul despre ecologia satelor noastră. Cred că fiecare poate contribui ca locul în care trăim să fie mai frumos şi mai curat. Sunt onorat că un citat din eseul meu a fost inclus în calendar”, a declarat participantul din Vulcăneşti, Oleg.

Centru de informare „Pro-Europa” din Comrat le-a oferit tinerelor talente şansa de aşi manifesta fantezia, talentul, dorinţa de a trăi într-o lume mai bună.

„La concurs au participat 350 de copii, un număr record, dovadă că a crescut interesul pentru competiţie. Am primit 300 de desene, aproape 50 de eseuri. 12 cele mai bune, au fost incluse în acest calendar pentru anul 2020. Importantă şi actuală a fost tematica: 17 obiective pentru dezvoltarea globală durabilă,care precum vedeţi i-a sensibilizat pe participanţi”, a declarat directorul executiv al centrului „Pro-Europa”, Irina Selezneva.

La gala premiilor au urcat pe podium autorii celor mai valoroase desene şi eseuri care au intrat în calendar, dar şi alţi 15 elevi talentaţi, nominalizaţi de partenerii concursului. Toţi s-au învrednicit de diplome,cărţi, şi fireşte, de calendare, ce vor fi oferite tuturor donatorilor, partenerilor şi instituţiilor de învăţământ din regiune.

 

Comentarii