Ştiri

Sursa imaginii: stiri.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Electorala

15 Mar. 2020 / 18:15

Peste 13 mii de alegători au votat până la ora 18 în circumscripţia nr. 38

Comisia Electorală Centrală anunţă că procesul de votare în circumscripţia electorală uninominală nr. 38, municipiul Hânceşti se desfăşoară în conformitate cu procedurile electorale specifice scrutinului. În contextul situaţiei epidemiologice din ţară, membrii organelor electorale întreprind toate măsurile pentru combaterea răspândirii virusului.

Până la ora 18.00, la cele 44 de secţii de votare deschise, au votat peste 13 mii de alegători sau 21 la sută din cei incluşi în listele electorale de bază.

Localitatea care a înregistrat, până la această oră, cea mai activă prezenţă este satul Pereni, unde, cu o rată de circa 35 la sută dintre cei cu drept de vot. Localitatea cu cea mai redusă prezenţă la vot este mun. Hânceşti, unde au votat circa 15 % dintre alegători. La Bălceana, raionul Hânceşti, au votat peste 280 de alegători, ceea ce indică peste 20 la sută dintre cetăţenii aşteptaţi la alegeri.

Potrivit legislaţiei electorale, candidatul pentru funcţia de deputat în Parlament în circumscripţia uninominală se consideră ales dacă a obţinut cel mai mare număr de voturi valabil exprimate. Iar dacă mai mulţi candidaţi au acumulat un număr egal de voturi, consiliul electoral de circumscripţie stabileşte învingătorul prin tragere la sorţi, consemnând faptul respectiv într-un proces-verbal.

Conform datelor operative prezentate de Inspectoratul General al Poliţiei, suplimentar cazului anunţat anterior, a fost comunicată o nouă informaţie, potrivit căreia, un observator din partea unui concurent electoral a sesizat că, în localitatea Paşcani, s-ar efectua transportarea organizată a alegătorilor către secţia de votare din localitate. Cazul se află la examinare pentru stabilirea circumstanţelor.

În acest context, CEC anunţă că secţiile de votare îşi vor desfăşura activitatea până la ora 21.00. După numărarea buletinelor de vot şi totalizarea rezultatelor de către consiliul electoral al circumscripţiei electorale uninominale, vom anunţa, rezultatele preliminare ale alegerilor de astăzi.

 

 

 

Comentarii