Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Electorala

20 Noi. 2020 / 18:25

Emmanuel Macron a transmis o scrisoare de felicitare către Maia Sandu

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, i-a transmis preşedintelui ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, o scrisoare de felicitare cu ocazia accederii în noua funcţie.

„Prin intermediul acestei scrisori, şeful statului francez o felicită pe doamna Sandu cu ocazia accederii în noua funcţie, asigurând-o de susţinerea Franţei şi a partenerilor europeni oferită dezvoltării democratice a Republicii Moldova şi apropierii de marea familie europeană. În cadrul scrisorii se atrage atenţie asupra necesităţii de a continu implementarea angajamentelor asumate de Republica Moldova odată cu semnarea Acordului de Asocierela UE, precum şi a intensificării luptei împotriva corupţiei şi ducerea la bun sfârşit a procedurilor judiciare referitoare la frauda bancară”, se arată într-un comunicat emis de PAS.

Potrivit sursei citate, preşedintele francez Emmanuel Macron a confirmat intenţia de a consolida relaţiile dintre cele două state atât prin intermediul dialogului politic continuu, cât şi prin aprofundarea relaţiilor economice, culturale şi lingvistice.

Menţionăm că astăzi şi Comisia Electorală a validat rezultatele turului doi al alegerilor prezidenţiale din 15 noiembrie, în urma cărora Maia Sandu l-a devansat pe Igor Dodon cu aproape 15 la sută din voturi.

Comentarii