Ştiri

Sursa imaginii: a.cec.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Electorala

23 Noi. 2020 / 11:40

CEC a aprobat raportul cu privire la rezultatele alegerilor pentru funcţia de preşedinte

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat astăzi raportul cu privire la rezultatele alegerilor din 1 noiembrie pentru funcţia de preşedinte. Documentul cuprinde o descriere exhaustivă a activităţilor de pregătire, organizare şi desfăşurare a scrutinului prezidenţial.

Raportul urmează să fie prezentat Curţii Constituţionale împreună cu procesul-verbal de totalizare a rezultatelor turului doi al alegerilor preşedintelui Republicii Moldova.

Potrivit art. 122 din Codul electoral, Curtea Constituţională confirmă sau infirmă, printr-un aviz, legalitatea alegerilor în termen de 10 zile de la primirea actelor de la CEC, dar nu mai devreme de soluţionarea definitivă de către instanţele de judecată a contestaţiilor depuse conform procedurilor stabilite de legislaţie.

Una dintre recomandările cu care vine CEC în Raportul cu privire la rezultatele alegerilor pentru funcţia de preşedinte, aprobat astăzi, este ca pentru fiecare secţie de votare deschisă peste hotare să fie repartizate zece mii de buletine, în comparaţie cu plafonul de cinci mii în prezent, relatează Radio Moldova Actualităţi. 

Comentarii