Ştiri

Sursa imaginii: telegraph.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Electorala

15 Mar. 2020 / 14:05

Alegeri circumscripţia nr. 38: Circa 10 mii de alegători ţi-au exercitat dreptul la vot

Procesul de votare în CEU nr. 38, municipiul Hânceşti, se desfăşoară în regim normal. Până la ora 14.00, şi-au exercitat dreptul la vot circa 9800 de alegători, sau circa 16 % din numărul celor incluşi în listele electorale.

 
Localitatea cu cea mai ridicată prezenţă la vot este Sarata Mereşeni, unde, la această oră, se atestă o rată de circa 25 la sută.  Localitatea cu cea mai redusă prezenţă la vot este Lăpuşna, unde s-au prezentat la urne 10 % dintre alegători. În localitatea Bălceana, din raionul Hânceşti, au votat 228 alegători. 

Pentru buna desfăşurare a scrutinului de astăzi, 68 de angajaţi ai Inspectoratului General al Poliţiei sunt antrenaţi în asigurarea ordinii şi securităţii publice. Conform informaţiilor operative de până la această oră, am fost informaţi că a fost înregistrat un caz, în satul Logăneşti, raionul Hânceşti, legat de transportarea organizată a alegătorilor la secţia de votare din localitate.  Cazul a fost documentat şi se află la examinare pentru stabilirea circumstanţelor. 

Totodată, CEC atrage atenţia asupra necesităţii respectării normelor legale în parte ce ţine de agitaţia electorală, care este strict interzisă pe parcursul zilei de astăzi. Interdicţia respectivă nu se referă la informaţiile deja plasate pe Internet şi pe afişele expuse anterior. 

CEC a fost informată de Centrul de Sănătate Publică Hânceşti cu privire la situaţia epidemiologică în localităţile din circumscripţia electorala uninominală nr. 38, mun. Hânceşti ca fiind una stabilă, cazuri noi de infecţie COVID - 19 pe parcursul zilelor de 14-15 martie nu s-au înregistrat.
 

Comentarii