Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Electorala

20 Oct. 2019 / 18:30

Alegătorii din regiunea transnistreană vor să fie reprezentaţi în Parlament de un deputat onest

Concomitent cu alegerile locale, în patru circumscripţii electorale, au loc şi alegeri parlamentare noi. Pentru cele patru mandate de deputat, în cursa electorală s-au înregistrat 29 de candidaţi. În circumscripţiile uninominale nr.17 şi 33 alegătorii sunt aşteptaţi să-şi aleagă deputatul în aceleaşi secţii unde se organizează scrutinele locale. Pentru circumscripţia nr. 48 au fost organizate 25 de secţii, iar pentru circumscripţia electorală nr.50, la vest de Republica Moldova, secţii de votare au fost deschise în 22 state, relatează Mesager.

Alegătorii din circumscripţia nr. 48 care cuprinde localităţile Slobozia, Bender si Tiraspol spun că îşi doresc ca cel care îi va reprezenta în Parlament să fie un candidat cinstit, care să-şi onoreze promisiunile.

 „În primul rând trebuie să fie un om inteligent, să îndeplinească dorinţele alegătorilor, şi să fie om cinstit”.

„Am dori să fie bun înţelegător de oameni să ne ajute în toate,  eu cred aşa”.

„Să fie cinstit, să fim mulţumiţi de la el”, au declarat oamenii.

 Alegătorii din circumscripţia nr. 33,  mun. Chişinău, au primit câte cinci buletine de vot, patru pentru alegerile locale şi unul pentru scrutinul parlamentar.

„Este necesar de a ales nişte oameni competenţi, oameni care să schimbe situaţia din Republica Moldova”.

„Să fie mai bine, decât a fost, să fie bine pentru popor”.

„La nivel de ţară ne dorim un viitor, o ţară mai prosperă cu părinţi acasă, cu copii acasă, drumuri mai bune, condiţii de viată mult mai bune” au declarat alegătorii.

Pe listele locale şi listele parlamentare avem cinci buletine pentru că avem şi alegerile parlamentare, e cam problematic, e greu pentru că trebuie de căutat într-o listă şi apoi de lăsat lista asta într-o, a precizat Valeriu Cojocarencu, preşedinte, secţia de votare nr 1/258.

În circumscripţia nr. 50 la vest de Republica Moldova au fost deschise 85 de secţii de votare în 22 de ţări.

Comentarii